Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g569g1406kcal102.4g0g108.1g0g
Lanttu 759g219kcal7.6g34.9g2.3g13.7g
Sipuli (kuorittu)133g36kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Porkkana 228g74kcal1.4g12.7g0.5g5.8g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 190g144kcal3.5g29.2g0.4g1.9g
Vesi569g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g53g64kcal1.3g3.2g4.8g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3884kcal235.8g172.8g232.8g49g
Valittu annoskoko2500g1942kcal117.9g86.4g116.4g24.5g
Annoskoko puolitettuna1250g971kcal59g43.2g58.2g12.3g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393059