Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala251g804kcal37.7g148.2g6.5g25.1g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton34g107kcal7.7g3.5g7g0g
Voi vähäsuolainen 168g1215kcal2g0.7g136.2g0g
Sokeri 27g109kcal0g26.8g0g0g
Vesi101g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 195g1417kcal2.3g0.8g158.9g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g391g1368kcal6.6g347.8g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 246g341kcal30.7g0.7g24.1g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton67g214kcal15.5g7g13.9g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark168g888kcal13.2g53.6g70.3g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g335g402kcal9.4g15.1g33.5g0.3g
Kuohukerma,valio,2dl475g1613kcal9.5g14.2g166.1g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark45g237kcal3.5g14.3g18.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g17430kcal276.2g1265.4g1270.6g50.8g
Valittu annoskoko2500g8715kcal138.1g632.7g635.3g25.4g
Annoskoko puolitettuna1250g4358kcal69.1g316.4g317.7g12.7g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045