Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta1311g4721kcal170.5g918g27.5g45.9g
Kuivahiiva, annos 11g48g174kcal21.7g19.3g2.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 1018g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow101g908kcal0g0g100.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11605kcal384.4g1874.6g262.6g91.8g
Valittu annoskoko2500g5803kcal192.2g937.3g131.3g45.9g
Annoskoko puolitettuna1250g2901kcal96.1g468.7g65.7g23g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=402132