Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g351g71kcal2.1g13.3g1.1g4.9g
Sipuli (kuorittu)103g28kcal1.3g4.9g0.2g1.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g206g58kcal1.2g12.3g0.4g5.2g
Lehtiselleri 206g26kcal2.3g2.3g0.4g2.1g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g26g23kcal0.8g0.9g1.8g0.2g
Hauki 206g173kcal37.6g0g2.3g0g
Katkarapu 206g141kcal29.8g0g2.3g0g
Vesi1031g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)31g67kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl103g351kcal2.1g3.1g36.1g0g
Pekoni rasvainen 31g116kcal3.7g0g11.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2107kcal161.8g73.6g112g28.4g
Valittu annoskoko2500g1053kcal80.9g36.8g56g14.2g
Annoskoko puolitettuna1250g527kcal40.5g18.4g28g7.1g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=407000