Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g340g380kcal71.6g0g10.2g0g
Peruna (vanha, kuorittu)611g502kcal11g107.6g0.6g6.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g136g38kcal0.8g8.1g0.3g3.4g
Vesi1358g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.7g1.6kcal0.1g0.3g0g0g
Sipuli (kuorittu)48g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g7.5g21kcal1.1g0.3g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1910kcal170.4g237.2g25.8g20.6g
Valittu annoskoko2500g955kcal85.2g118.6g12.9g10.3g
Annoskoko puolitettuna1250g478kcal42.6g59.3g6.5g5.2g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.7g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=40934