Gluteeniton omenapiirakka (uunipellillinen)

PIIRAKKA:
------------
- 3 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 1 prk kermaviiliä tai ranskankermaa
- 5-6 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl tai 100g leivontamargariinia tms. rasvaa
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 dl sokerijuurikaskuitua (ei pakollinen, mutta tuo piirakkaan kuituja, vahvemman rakenteen, ja vähentää hieman makeutta.)

TÄYTE:
-------
- 3-4 keskikokoista omenaa (erityisesti happamat omenat sopivat piirakkaan)
- kanelia

MURUSEOS:
--------------
- 1 dl sokeria
- 1 dl jauhoseosta
- leivontarasvaa

OHJE:
-------
Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään.

Sekoita erillisessä astiassa kuivat aineet keskenään (jauhot, sokeri, leivinjauhe, sokerijuurikaskuitu).

Ala lisätä kananmuna-sokeriseokseen vähitellen leivontarasvaa, kermaviiliä/ranskankermaa ja kuivien aineiden seosta.

Sekoita välillä.

Sekoita seos lopulta tasaiseksi.

Levitä leivinpaperi uuninpannulle ja kaada seos nuolijan avulla tasaiseksi kerrokseksi.

Käytä mieluiten syvää uuninpannua jos mahdollista, sillä leivinjauheen ansiosta piirakka kohoaa noin 2 cm + korkuiseksi.

Kuori omenat ja viipaloi ne. Lisää omenaviipaleet pohjan päälle.

Ripottele omenaviipaleiden päälle haluamasi määrä kanelia.

Tee muruseos sekoittamalla 1 dl sokeria ja 1 dl vehnäjauhoa.

Lisää vähitellen leivontarasvaa seuraten muruseoksen rakennetta, jotta seoksesta ei tulisi liian juoksevaa tai takertuvaa.

Kun muruseos on valmis, ripottele sitä tasaisesti piirakan päälle.

Paista 200 C noin 30 minuuttia.

Tarjoile vaikka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, kuoreton 220g305kcal27.5g0.7g21.5g0g
Sokeri 473g1919kcal0g472.2g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g400g1398kcal14g323.6g4g12g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.5g0g0.1g
Kevyt kermaviili (Rainbow), annos 200g266g226kcal8.3g12.3g16g0g
Omena, keskikokoinen 200g799g272kcal1.6g56.7g2.4g14.4g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 190g1348kcal1.4g0.8g151.8g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g133g80kcal12g7.3g0.7g97.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11165kcal131.6g1762.2g392.8g247.4g
Valittu annoskoko2500g5582kcal65.8g881.1g196.4g123.7g
Annoskoko puolitettuna1250g2791kcal32.9g440.6g98.2g61.9g
Arvot/100g100g223kcal2.6g35.2g7.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=414484