Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 322g2283kcal2.4g1.3g257.2g0g
Sokeri 455g1849kcal0g455g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu583g735kcal64.1g1.7g52.5g0g
Leivinjauhe 21g38kcal1.1g8.1g0g0.1g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g857g3000kcal30g694.4g8.6g25.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g21g86kcal0g21.2g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 214g264kcal8.5g9.2g21.5g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 26g95kcal4.8g2.8g5.6g7.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g16698kcal221.8g2387.4g690.8g67.2g
Valittu annoskoko2500g8349kcal110.9g1193.7g345.4g33.6g
Annoskoko puolitettuna1250g4175kcal55.5g596.9g172.7g16.8g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822