Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1144g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 63g19kcal0.8g3g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g206g58kcal1.2g12.3g0.4g5.1g
Peruna, vanha, kuorittu 229g174kcal4.3g35.5g0.5g2.3g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g114g31kcal1.5g5.5g0.2g1.9g
Lohifilee 458g894kcal85.5g0g61.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 229g755kcal4.6g6.9g80.1g0g
Kalaliemikuutio 25g77kcal2.5g8.6g3.5g0.3g
Voi 32g232kcal0.4g0.1g26g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4480kcal201.6g143.8g345.2g21.4g
Valittu annoskoko2500g2240kcal100.8g71.9g172.6g10.7g
Annoskoko puolitettuna1250g1120kcal50.4g36g86.3g5.4g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=423811