Bataatti-vuohenjuustorisotto

Kuori ja kuutioi bataatit.

Pane ne paistovuokaan, pirskota päälle öljyä, suolaa ja pippuria.

Paista 225 asteessa noin 20 min. Valmista risotto.

Keitä kasvisliemi.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää riisi ja kuullota hetki.

Lisää riisin joukkoon kasvislientä useammassa erässä niin, että edellinen liemi on ehtinyt aina imeytyä riisiin.

Seloita välillä.

Keitä seosta noin 20 min. Lisää joukkoon keittämisen loppuvaiheessa silputtu rosmariini, parmesaaniiraaste, pippuri ja bataattikutiot.

Ripottele vuohenjuusto pinnalle ja tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 498 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 669g542kcal10.5g112.6g0.3g20.1g
Oliiviöljy 35g311kcal0g0g35.1g0g
Risottoriisi (Risella), 60g356g1244kcal28.4g266.6g6g10.7g
Kasvisliemikuutio 18g56kcal1.7g2.5g4.3g0.3g
Parmesaani (Joku), annos 30g34g129kcal8g0g11g0g
Mascarpone gourmet (Rainbow), annos 50g50g100kcal1.6g13.5g4.7g0.3g
Vuohenjuusto kuutioina suolavedessä pirkka (Pirkka), annos 50g167g452kcal23.4g1.7g38.5g0g
Vesi1171g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5666kcal147.2g793.8g199.8g62.8g
Valittu annoskoko2500g2833kcal73.6g396.9g99.9g31.4g
Annoskoko puolitettuna1250g1417kcal36.8g198.5g50g15.7g
Arvot/100g100g113kcal2.9g15.9g4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=425251