Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)221g839kcal1.1g14.3g88.3g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g44g28kcal1.5g0.1g11g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 397g1335kcal0g292.1g0g0g
Raparperi 662g223kcal4.6g36.4g0.7g9.3g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 44g148kcal0g36g0g0.6g
Valkuainen (100g)662g278kcal64.9g9.9g0.7g0g
Sokeri 469g1904kcal0g468.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5001g9511kcal144.2g1714.8g201.4g19.8g
Valittu annoskoko2500g4756kcal72.1g857.4g100.7g9.9g
Annoskoko puolitettuna1250g2378kcal36.1g428.7g50.4g5g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311