Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g176g1281kcal1.8g1.8g140.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 228g783kcal23.2g159.7g2.7g8g
Sokeri 21g86kcal0g21g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g35g23kcal1.2g0.1g8.8g0g
Vesi53g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g351g1193kcal7g10.5g122.9g0g
Kananmuna kuoreton 97g138kcal12.1g0.3g9.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.6g0.4g1.2g
Sokeri 63g256kcal0g63.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka8.8g35kcal0g8.7g0g0g
Raparperi 1202g405kcal8.3g66.1g1.2g16.8g
Sokeri 149g606kcal0g149g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 37g123kcal0g30.1g0g0.5g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g44g255kcal9.6g4.2g22.2g4.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5001g10607kcal133.6g1078.4g617g62.2g
Valittu annoskoko2500g5304kcal66.8g539.2g308.5g31.1g
Annoskoko puolitettuna1250g2652kcal33.4g269.6g154.3g15.6g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431