Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g274g1646kcal57.6g18.1g148.2g0g
Sokeri 274g1114kcal0g274.1g0g0g
Voisarvi croissant 274g996kcal21.9g108.8g51.2g6g
Kananmuna kuoreton 84g120kcal10.5g0.3g8.6g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 31g87kcal4.7g0.1g7.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 274g942kcal28g192.1g3.3g9.6g
Leivinjauhe 15g27kcal0.8g5.8g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g7.6g24kcal0.8g4.6g0.5g2.1g
Raparperi 915g308kcal6.3g50.3g0.9g12.8g
Sokeri 99g402kcal0g99g0g0g
Fariinisokeri160g650kcal0g159.9g0g0g
Vesi46g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton46g10kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12648kcal261.4g1827.6g440.6g61.2g
Valittu annoskoko2500g6324kcal130.7g913.8g220.3g30.6g
Annoskoko puolitettuna1250g3162kcal65.4g456.9g110.2g15.3g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.6g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759