Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 235g1708kcal2.8g0.9g191.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai490g1714kcal58.8g347.6g10.3g14.7g
Sokeri 240g975kcal0g239.9g0g0g
Leivinjauhe 9g17kcal0.5g3.6g0g0g
Ruokasooda 9g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g38kcal0g9.3g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 188g57kcal5.4g6.8g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 52g74kcal6.5g0.2g5.3g0g
Raparperi 565g190kcal3.9g31.1g0.6g7.9g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 188g249kcal5g6g22.6g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g235g141kcal23.5g10.1g0.7g0g
Sokeri 160g650kcal0g159.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 104g148kcal12.9g0.3g10.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g57kcal0g14g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12030kcal238.6g1659.4g483.4g45.2g
Valittu annoskoko2500g6015kcal119.3g829.7g241.7g22.6g
Annoskoko puolitettuna1250g3008kcal59.7g414.9g120.9g11.3g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574