Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)498g90kcal9g9g1.5g10g
Keräkaali, 100g125g30kcal1.5g4.2g0.2g2.6g
Sipuli (kuorittu)62g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g35g42kcal0.9g2.1g3.1g0.5g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)498g199kcal5.5g35.9g2.5g7g
Vesi872g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g199g56kcal1.2g11.9g0.4g5g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g13g92kcal0g0g10.2g0g
Sokeri 13g51kcal0g12.4g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 75g169kcal12g0.4g13.4g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g112g394kcal22.4g0.6g33.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2278kcal106.6g159g130g52.4g
Valittu annoskoko2500g1139kcal53.3g79.5g65g26.2g
Annoskoko puolitettuna1250g570kcal26.7g39.8g32.5g13.1g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430345