Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen205g1477kcal0g0g164.1g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl513g1846kcal61.5g364g10.8g0g
Kananmuna kuoreton 226g322kcal28.2g0.7g23.1g0g
Sokeri 308g1249kcal0g307.3g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 410g353kcal12.7g18g24.6g0g
Vadelma 820g337kcal8.2g33.6g6.6g30.4g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.9g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8.2g33kcal0g8.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11267kcal222.2g1471.2g458.4g61g
Valittu annoskoko2500g5634kcal111.1g735.6g229.2g30.5g
Annoskoko puolitettuna1250g2817kcal55.6g367.8g114.6g15.3g
Arvot/100g100g225kcal4.4g29.4g9.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431375