Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 264g376kcal33g0.8g27g0g
Sokeri 408g1655kcal0g407.2g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 560g101kcal3.1g14g2.2g3.9g
Rypsiöljy 288g2544kcal0g0g287.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 623g2139kcal63.5g436.4g7.5g21.8g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6g0g0.1g
Ruokasooda 16g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl208g1330kcal29.1g7.1g130.9g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10g35kcal0.3g7.6g0.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g51kcal0g12.7g0g0g
Rusina 96g280kcal2.7g57.6g0.5g9.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g17079kcal265g1898.8g912.2g70.2g
Valittu annoskoko2500g8540kcal132.5g949.4g456.1g35.1g
Annoskoko puolitettuna1250g4270kcal66.3g474.7g228.1g17.6g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980