Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi240g1079kcal15.6g143.8g50.3g7.4g
Mascarpone (250g)479g2502kcal21.6g21.6g258.9g0g
Flora Vanilla 12%599g1139kcal27g95.9g71.9g0g
Sokeri 509g2067kcal0g508.8g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g144g92kcal5g0.3g36g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Suolapähkinä 7.2g43kcal1.8g0.7g3.6g0.5g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 216g91kcal21.2g0.9g0.2g0g
Vispikerma Flora 20%120g264kcal3.6g6g24g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g180g1005kcal15.1g98.9g61.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g16612kcal221.8g1765.6g1012g15.8g
Valittu annoskoko2500g8306kcal110.9g882.8g506g7.9g
Annoskoko puolitettuna1250g4153kcal55.5g441.4g253g4g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313