Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore749g127kcal4.5g18.7g3g5.2g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g428g706kcal85.6g0g42.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g161g45kcal1g9.5g0.3g4g
Sipuli (kuorittu)161g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Basilika, tuore 11g2.9kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Tomaattimurska 428g126kcal2.4g22.7g0.9g8.1g
Tomaattisose tomaattipyree 48g37kcal2.2g6.2g0.1g0.5g
Ketsuppi, Heinz21g22kcal0.2g5.2g0g0.3g
Valkosipuli 13g14kcal1g2.1g0.1g0.3g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g267g655kcal48.1g1.6g50.8g0g
Mozzarella juustoraaste, valio107g310kcal27.8g0g22.5g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen107g21kcal0.6g4.1g0.3g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4219kcal351.6g155.8g242.4g45.6g
Valittu annoskoko2500g2110kcal175.8g77.9g121.2g22.8g
Annoskoko puolitettuna1250g1055kcal87.9g39g60.6g11.4g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434171