TC Shakshuka

1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Chritoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)254g69kcal3.3g12.2g0.5g4.3g
Valkosipuli 51g55kcal4g8.3g0.3g1.1g
Paprika, punainen678g174kcal6.1g31.2g2.7g13.6g
Chili, vihreä, tuore 51g23kcal1g4g0.1g0.8g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g51g38kcal2.3g6.6g0.1g0g
Paprikajauhe 8.5g27kcal1.3g1.6g1.1g3.2g
Juustokumina jeera (), annos 6g8.5g30kcal1.5g3.7g1.9g0.9g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g8.5g31kcal0.3g6.7g0.3g0g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen678g942kcal128.8g0g47.5g0g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g678g244kcal12.2g43.4g2g0g
Rypsiöljy 34g300kcal0g0g33.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3865kcal321.6g235.4g180.8g47.8g
Valittu annoskoko2500g1933kcal160.8g117.7g90.4g23.9g
Annoskoko puolitettuna1250g966kcal80.4g58.9g45.2g12g
Arvot/100g100g77kcal6.4g4.7g3.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434532