Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g483g821kcal96.5g0g48.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl12g109kcal0g0g12.1g0g
Vesi362g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali1207g255kcal14.5g41g2.4g25.3g
Sipuli (kuorittu)121g33kcal1.6g5.8g0.2g2.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g241g68kcal1.4g14.4g0.5g6g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl27g66kcal3.2g0.4g5.8g0g
Siirappi, tumma48g154kcal0g35.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3009kcal234.4g194.6g138.6g66.8g
Valittu annoskoko2500g1505kcal117.2g97.3g69.3g33.4g
Annoskoko puolitettuna1250g752kcal58.6g48.7g34.7g16.7g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435587