Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 242g67kcal4.4g7g1.2g4.6g
Herkkusieni 161g26kcal3.4g0.5g0.5g2.4g
Sipuli (kuorittu)141g38kcal1.8g6.8g0.3g2.4g
Kiinankaali raaka 100g242g44kcal3.9g5.6g0.7g5.6g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g20g4.1kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Fenkoli, tuore , annos 100g48g8.2kcal0.4g0.9g0.1g1.2g
Porkkana 129g42kcal0.8g7.2g0.3g3.3g
Voi 8.1g59kcal0.1g0g6.6g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.1g55kcal0g0g6.1g0g
Paprika, punainen48g12kcal0.4g2.2g0.2g1g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 40g10kcal0.7g0.9g0.1g0.9g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g40g44kcal3.2g8.1g0g2g
Vesi1211g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl81g274kcal1.6g2.4g28.2g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g81g186kcal5.2g39.2g1g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1737kcal52g163.2g90.8g55.2g
Valittu annoskoko2500g868kcal26g81.6g45.4g27.6g
Annoskoko puolitettuna1250g434kcal13g40.8g22.7g13.8g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416