Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g1212g4364kcal169.7g824.2g37.6g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g61g15kcal0.3g5.1g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g15g16kcal1.2g2.5g0.1g0.3g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 879g1237kcal16.4g4.8g121g41.8g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )152g1364kcal0g0g151.5g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g91g361kcal20g0g30g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g91g353kcal30g0g25.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g15417kcal475.2g1673.2g732g84.6g
Valittu annoskoko2500g7708kcal237.6g836.6g366g42.3g
Annoskoko puolitettuna1250g3854kcal118.8g418.3g183g21.2g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=437961