Lindströmin karpimmat pihvit

Mausteliemi punajuurelle:
0,25 dl vettä
loraus balsamicoa
loraus punaviinietikkaa
1 rkl karppisokeria
(0.5 tl sinapinsiemeniä)
ripaus valkopippuria ja ropaus suolaa

Kiehauta ja lisää raastettu punajuuri ja hauduta kypsäksi.

Keitä miedolla lämmöllä kasaan kunnes lientä on vain vähän jäljellä (muutama rkl ylimääräistä).

Anna jäähtyä kunnolla liemessään.

Lisää punajuuret ja mahdollinen loppuliemi taikinaan.

---
Ohjeen 70g keltuaista on 4 kpl

Suolakurkun sijaan voi laittaa kapriksia niinkuin alkuperäiseen ohjeeseen kuuluukin.

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja veivaa hetken aikaa sitkon takia.

Paista pannulla voissa ja mausta lisää suolalla ja pippurilla maun ja tarpeen mukaan.

Annoksesta tulee 14 pihviä (isompia voi olla hankala käännellä).

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 1347g2983kcal235.7g0g229g0g
Punajuuri 674g259kcal6.7g46.5g1.3g16.8g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 210g599kcal32.6g0.4g52.5g0g
Suolakurkku (Sauvo), annos 100g135g15kcal1.1g2.2g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)135g36kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g7782kcal555.8g111.2g566.4g38.2g
Valittu annoskoko2500g3891kcal277.9g55.6g283.2g19.1g
Annoskoko puolitettuna1250g1946kcal139g27.8g141.6g9.6g
Arvot/100g100g156kcal11.1g2.2g11.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438091