Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer491g2531kcal19.2g275.2g147.4g26g
Voi 491g3565kcal5.8g2g399.5g0g
Sokeri 418g1695kcal0g417.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu541g681kcal59.5g1.6g48.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 559g1918kcal57g391.3g6.7g19.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g20780kcal283g2174.8g1204.4g91.2g
Valittu annoskoko2500g10390kcal141.5g1087.4g602.2g45.6g
Annoskoko puolitettuna1250g5195kcal70.8g543.7g301.1g22.8g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834