Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 615g468kcal11.6g95.3g1.2g6.1g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)369g683kcal40.6g20.3g48g0.7g
Porkkana 185g60kcal1.1g10.3g0.4g4.7g
Keittojuures, Pirkka123g31kcal1.2g5.5g0.4g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr11g31kcal0.9g1.1g2.7g0.2g
Sipuli (kuorittu)62g17kcal0.8g3g0.1g1g
Tomaattipyree,euroshopper43g34kcal1.5g8.2g0.4g0g
Flora ruoka kevyt & paksu154g92kcal1.5g6.9g6.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 922g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 17g152kcal0g0g17.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3136kcal118.4g301.2g153g25.4g
Valittu annoskoko2500g1568kcal59.2g150.6g76.5g12.7g
Annoskoko puolitettuna1250g784kcal29.6g75.3g38.3g6.4g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=440073