Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g950g3467kcal104.5g626.8g43.7g41.8g
Vesi, vesijohtovesi 877g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 37g27kcal4.8g0.4g0.1g2.5g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön175g1227kcal3.9g7.7g28.1g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g58g526kcal0g0g58.4g0g
Suola, annos 3g8.8g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g292g745kcal53.2g135.9g22.5g47.3g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g15g1.5kcal0.2g0g0g12.4g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g88g500kcal20g17.1g43.5g5.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12987kcal373.2g1575.8g392.6g218.6g
Valittu annoskoko2500g6494kcal186.6g787.9g196.3g109.3g
Annoskoko puolitettuna1250g3247kcal93.3g394g98.2g54.7g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443214