Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g650g859kcal143.1g0g29.9g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK407g545kcal89.4g0g24.4g0g
Lanttu 407g117kcal4.1g18.7g1.2g7.3g
Porkkana 407g133kcal2.5g22.6g0.8g10.4g
Peruna, vanha, kuorittu 325g248kcal6.1g50.4g0.7g3.3g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g49g268kcal0.5g0.5g29.3g0g
Milbona Maito rasvaton244g81kcal8g12g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4500kcal507.4g208.4g172.6g42g
Valittu annoskoko2500g2250kcal253.7g104.2g86.3g21g
Annoskoko puolitettuna1250g1125kcal126.9g52.1g43.2g10.5g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403