Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g272g74kcal3.5g13.1g0.5g4.6g
Punajuuri 408g157kcal4.1g28.2g0.8g10.2g
Vesi, vesijohtovesi 476g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g14g35kcal1.5g0.5g3g0.2g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste41g302kcal0g0g33.5g0g
Risottoriisi (Pirkka)272g898kcal18.2g217.7g1.1g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)136g61kcal0.3g15g1.4g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)31g6.1kcal0g2g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu680g408kcal6.8g30.6g27.2g0g
Aurajuusto170g578kcal34g0g49.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5039kcal136.8g614.2g233.6g30g
Valittu annoskoko2500g2519kcal68.4g307.1g116.8g15g
Annoskoko puolitettuna1250g1260kcal34.2g153.6g58.4g7.5g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=444123