J14 tuorehernesosekeitto

Kuori peruna ja pieni todella pieniksi.

Laita vesi kattilaan ja kasviskuutio.

Lisää peruna palat ja keittele.

Lisää pakasteherneet ja keitä lissää.

kaada vesi kattilasta kannuun talteen ja soseuta perunat ja herneet.

lisää kerma ja keitinvettä niin , että siitä tulee itselle sopivan notkeaa keittoa.

Mausta suolalla ja limemehulla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Olliorava
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g600g360kcal9g78g0.6g5.4g
Herne, pakaste (rainbow)867g737kcal52g130g0g26.9g
Vesi, vesijohtovesi 667g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (festivo) (Lidl), annos 10g13g27kcal0.7g3.3g1.3g0g
Ruokakerma, kolme sipulia (Valio), annos 250g333g367kcal10g10.7g33.3g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g20g5kcal0.1g1.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2990kcal143.6g447.4g70.4g64.8g
Valittu annoskoko2500g1495kcal71.8g223.7g35.2g32.4g
Annoskoko puolitettuna1250g748kcal35.9g111.9g17.6g16.2g
Arvot/100g100g60kcal2.9g8.9g1.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=445637