Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1508g306kcal9g57.3g4.5g21.1g
Valkoviini kuiva 75g52kcal0.2g0.5g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g106g30kcal0.6g6.3g0.2g2.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g17g17kcal1.3g2.7g0.1g0.3g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g15g133kcal0g0g15.1g0g
Vesi603g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)45g45kcal3.4g7.7g0.2g0.9g
Sokeri 18g73kcal0g18.1g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g23g22kcal0.9g3.8g0g0g
Basilika, tuore 15g4.1kcal0.5g0.2g0.1g0.2g
Kuohukerma,valio,2dl75g256kcal1.5g2.3g26.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1876kcal34.8g197.8g93.2g50.2g
Valittu annoskoko2500g938kcal17.4g98.9g46.6g25.1g
Annoskoko puolitettuna1250g469kcal8.7g49.5g23.3g12.6g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=448838