Äyriäispaella (Pirkka)

1. Sulata äyriäissekoitus pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta hyvin.

2. Hienonna sipuli ja valkosipulit.

Suikaloi paprika.

Kuutioi chorizo pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna pannulla rasva ja kuullota sipuleita siinä hetki.

Lisää pannulle chorizo ja riisit.

Jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.

3. Lisää pannulle kiehuva vesi ja mausteet.

Hauduta kannen alla noin 17 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää.

4. Lisää joukkoon suikaloitu paprika ja hauduta pari minuuttia.

Sekoita paellaan valutettu äyriäissekoitus.

Kuumenna ja hauduta vielä 3-5 minuuttia.

Koristele paella tuoreella persiljalla ja sitruunalohkoilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 204 grammaa

Akalliop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Äyriäissekoitus (Pirkka), annos 350g1071g964kcal182.1g37.5g16.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g21g22kcal1.7g3.5g0.1g0.4g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g31g275kcal0g0g30.6g0g
Paprika punainen 551g161kcal5.2g24.8g2.2g10.5g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g306g1077kcal61.2g1.5g91.8g0g
Riisi tumma 520g1815kcal36.4g374.5g12g20.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g8630kcal573.2g883.6g305.6g63.4g
Valittu annoskoko2500g4315kcal286.6g441.8g152.8g31.7g
Annoskoko puolitettuna1250g2158kcal143.3g220.9g76.4g15.9g
Arvot/100g100g173kcal11.5g17.7g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=450619