Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen386g128kcal12.7g18.9g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g17g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g232g811kcal3.9g206.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g17g54kcal1.9g10.4g1.2g4.9g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g232g718kcal39.4g125.1g6.7g30.1g
Vehnäjauho, sunnuntai301g1054kcal36.2g213.9g6.3g9g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g464g1437kcal78.8g250.3g13.4g60.3g
Voi, normaalisuolainen (Valio)116g834kcal0.9g0.9g92.7g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g386g232kcal38.6g16.6g1.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen155g51kcal5.1g7.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu105g132kcal11.6g0.3g9.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka7.7g31kcal0g7.6g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4.6g1kcal0g0.1g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl77g446kcal16.3g4.1g39g9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11859kcal490.8g1724g340g226.6g
Valittu annoskoko2500g5930kcal245.4g862g170g113.3g
Annoskoko puolitettuna1250g2965kcal122.7g431g85g56.7g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183