Joben jättikaalikääryle

Keitä kokonaista kaalia n. 15 min. Irrottele isoimpia lehtiä samalla.

Laita ohra tai tattarisuurimot (ohraa 1dl, tattaria 1.5dl tai kvinoaa 1dl) kiehumaan paketin ohjeiden mukaan.

Valmista täyte paistamalla jauheliha, kaalisilppu ja sipuli, mausta.

Leivinpaperi kastellaan ja muotoillaan vuoan pohjalle n. 2 x 2L vuokaa.

Vuoraa pohja isoilla kaalinlehdillä reunoja myöten, ohenna paksuimpia ruotikohtia veitsellä ja lisää täytteeseen.

Kumoa täyte leviteltyjen lehtien päälle, tiivistä kunnolla vaikka ruokalusikalla ja lado päälle kanneksi lisää isoja kaalin lehtiä.

Käännä lopuksi vielä reunoilta lehdet päälle sen verran kuin menevät.

Valele pintaa siirapilla ja oliiviöljyllä, ripottele ihan vähän suolaa.

uuni 180 astetta ja noin 1 tunti

Anna vetäytyä noin 15 min ja kumoa eli iso lautanen tai tarjoiluvati vuoan päälle ja käännä nurin koko homma.

Siitä sitten vain leikkaamaan sopivia paloja lautaselle kuin kakusta konsanaan.

Itse maustoin tujusti täytteen suolalla, chilillä, mustapippurirouheella, maustepippurijauheella, paprikajauheella ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 373 grammaa

Jobelix72
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 1424g396kcal16.9g57.8g2.8g29.9g
Sipuli (kuorittu)369g100kcal4.8g17.7g0.7g6.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha503g835kcal95.5g0g50.3g0g
Kananmuna kuoreton 92g132kcal11.5g0.3g9.4g0g
Siirappi 34g101kcal0g24.8g0g0g
Kvinoa, runsaskuituinen jyvä (Gogreen), annos 50g67g233kcal14.3g41.9g0.8g10.4g
Oliiviöljy 12g104kcal0g0g11.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3797kcal286g285g151.4g93.2g
Valittu annoskoko2500g1898kcal143g142.5g75.7g46.6g
Annoskoko puolitettuna1250g949kcal71.5g71.3g37.9g23.3g
Arvot/100g100g76kcal5.7g5.7g3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=467222