Kasvissosekeitto

Lisää kattilaan ensin kiehumaan pari laakerinlehteä, lihaliemikuutio, mauste- ja mustapippuria rouhittuna makusi mukaan.

Kiehauta muutama minuutti, jotta mausteet tarttuvat liemeen.

Lisää pakastettu keittojuurespussi, kiehauta jälleen muutaman minuutin ajan.

Kuori ja paloittele sipuli, porkkanat ja peruna.

Lisää porkkanat, kiehauta noin 5 minuuttia, lisää perunat ja sipulit ja keitä kypsäksi (noin puolisen tuntia).

Poista laakerinlehdet keiton joukosta ja soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Halutessasi pehmentää keiton makua (ja jos kaloreita vielä riittää) lisää joukkoon kasvirasvaseosta esim. 7 tai 15 %.
Nauti keiton kera raejuustoa, fetajuustoa tai vähärasvaista tuorejuustoa sekä halutessasi paahdettua leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 463 grammaa

Aurinkokatja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g270g76kcal1.6g16.1g0.5g6.8g
Peruna, keskikokoinen 60g108g65kcal1.6g14.1g0.1g1g
Pakastekasvissekoitus, keittojuures, porkkana, lanttu, juuriselleri, purjo 338g115kcal3.7g18.2g0.7g9.8g
Vesi1622g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)162g44kcal2.1g7.8g0.3g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g599kcal18g112.4g3.2g40.8g
Valittu annoskoko2500g299kcal9g56.2g1.6g20.4g
Annoskoko puolitettuna1250g150kcal4.5g28.1g0.8g10.2g
Arvot/100g100g12kcal0.4g2.2g0.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=57064