Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green961g3247kcal278.5g547.5g9.6g293g
Vesi2.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Valkosipuliperuna 29g34kcal0.7g3.8g1.7g0.2g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl58g519kcal0g0g57.6g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)1153g346kcal11.5g46.1g4.6g2.3g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)43g30kcal0.3g4g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g8480kcal588.2g1225.8g151.2g599.2g
Valittu annoskoko2500g4240kcal294.1g612.9g75.6g299.6g
Annoskoko puolitettuna1250g2120kcal147.1g306.5g37.8g149.8g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=57466