Sallayn kasvispata

Hyvää tulee kun hauduttaa hitaasti ja pienellä lämmöllä.

Eli pistä teflon- tai valurautapataan (öljy ja kasvikset kärtsäävät teräskattilassa pohjaan) öljyä lämpenemään ja joukkoon viipaloidut sipulit ja muut sopivat kasvikset (herkkusienet, selleri, yms tilanteen mukaan).

Puolisen tuntia voi hämmennellä ja haudutella.

Levy voi olla vaikka kolmosella.

Kypsyessään ainekset alkavat päästää nestettä, joten liemen pohja syntyy ainesten omista mehuista.

Lisää sopivassa vaiheessa paseerattu tomaatti ja vettä ja kasvis/lihalientä.

Kypsät pavut, tomaatit ja muut ainekset kypsyvät vähemmässäkin ajassa, joten pistä ne myöhemmin joukkoon ja kypsennä n. vartti, tai kunnes tomaatit ovat "kuoriutuneet" eli pehmenneet palasiksi.

Mausteina vaikka suola, mustapippuri ja basilika.

Vinkki: Jos säilykepapujen maku kyllästyttää, osta kuivia pussipapuja.

Niitä pitää liottaa yön yli ja keittää tunti, eli papujen esivalmistelun voi aloittaa jo edellisenä päivänä sillä, että mätkäisee ne likoamaan.

Sama pätee kuivattuihin herneisiin!

Vinkki 2: Proteiinilisää saa, jos ripottelee valmiin annoksen päälle raejuustoa, sopii hyvin kasviskeittoon!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 365 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)128g35kcal1.7g6.2g0.3g2.2g
Oliiviöljy 26g227kcal0g0g25.7g0g
Papu valkoinen, keitetty 257g276kcal21.7g36g0.9g18g
Tomaatti, tuore343g70kcal2.1g13g1g4.8g
Herne 343g236kcal17.3g32.1g1.4g10.6g
Tomaattimurska 428g126kcal2.4g22.7g0.9g8.1g
Kesäkurpitsa zucchini 343g62kcal1.9g8.6g1.4g2.4g
Munakoiso 428g96kcal2.1g13.3g0.9g10.7g
Rajah Mild Curry Paste (10g)34g49kcal1.3g3g3.5g0g
Kukkakaali 171g41kcal3.1g3.8g0.5g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2435kcal107.2g277.4g73g121.4g
Valittu annoskoko2500g1217kcal53.6g138.7g36.5g60.7g
Annoskoko puolitettuna1250g609kcal26.8g69.4g18.3g30.4g
Arvot/100g100g49kcal2.1g5.5g1.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62843