Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 90g27kcal1.1g4.3g0.2g1.5g
Vesi, vesijohtovesi 1294g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 6.9g61kcal0g0g6.9g0g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Timjami 16g44kcal1.4g4.2g1.1g5.7g
Purjosipuli 134g31kcal2.4g3.2g0.3g2.8g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 78g17kcal0.2g1.2g0g0.1g
Juuriselleri 92g29kcal1.1g4.2g0.2g2.8g
Tomaattisose tomaattipyree 73g56kcal3.3g9.5g0.1g0.7g
Puna-ahven savustettu 345g388kcal58g0g17.3g0g
Katkarapu 203g139kcal29.3g0g2.2g0g
Sinisimpukka vedessä 155g138kcal24.3g3g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1900kcal244.6g65.2g63.2g29.4g
Valittu annoskoko2500g950kcal122.3g32.6g31.6g14.7g
Annoskoko puolitettuna1250g475kcal61.2g16.3g15.8g7.4g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203