Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 217g89kcal2.2g8.9g1.7g8g
Voi 283g2050kcal3.4g1.1g229.8g0g
Suklaa tumma 870g4492kcal33.9g463.1g269.6g46.1g
Vehnäjauho puolikarkea 152g522kcal15.5g106.5g1.8g5.3g
Sokeri 326g1324kcal0g325.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 652g930kcal81.5g2g66.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g18814kcal273g1814.8g1139.4g118.8g
Valittu annoskoko2500g9407kcal136.5g907.4g569.7g59.4g
Annoskoko puolitettuna1250g4704kcal68.3g453.7g284.9g29.7g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353