Rahka-raparperipiirakka

Rahka-raparperipiirakka

Pohja
O.5 dl pullomargariiniä
1dl rasvaton maito
1 kananmuna
1dl sokeria
2dl sunnuntai vehnäjauhoja
1.5dl kauraryyniä
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Päälle: 135g raparperipaloja tai marjoja ym.
Rahkaseos:
1dl rahkaa
1dl rasvaton maito
0.5dl fruktoosi tai sokeri
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria

Sekoita taikinaa varten rasva, maito, ja muna.

Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa ensin 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle rahkaseos ja raparperipalat.

Jatka paistamista n.20-30min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Mummeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Flora culinesse (Unilever), annos 500g134g886kcal0g0g99.4g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 269g72kcal8.9g8.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu169g213kcal18.6g0.5g15.2g0g
Sokeri 269g1090kcal0g268.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai295g1034kcal35.4g209.7g6.2g8.9g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)161g596kcal22.6g88.6g12.9g17.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g54kcal0g13.3g0g0g
Leivinjauhe13g24kcal0.7g5.1g0g0.1g
Raparperi, tuore363g112kcal2.5g19.9g0.4g5.1g
Maitorahka, maustamaton laktoositon 0,3% (Valio ) 250g269g175kcal29.5g11.3g0.8g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 269g72kcal8.9g8.3g0g0g
Fruktoosi94g376kcal0g94g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu169g213kcal18.6g0.5g15.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g54kcal0g13.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9938kcal291.4g1482.2g300.2g63.6g
Valittu annoskoko2500g4969kcal145.7g741.1g150.1g31.8g
Annoskoko puolitettuna1250g2485kcal72.9g370.6g75.1g15.9g
Arvot/100g100g199kcal5.8g29.6g6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=71316