Juhlava kaurapuuro

Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 460 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g326g1174kcal47g192.1g22.8g30.7g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1359g619kcal40.8g65.2g20.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 815g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3586kcal175.6g514.6g86.4g61.4g
Valittu annoskoko2500g1793kcal87.8g257.3g43.2g30.7g
Annoskoko puolitettuna1250g897kcal43.9g128.7g21.6g15.4g
Arvot/100g100g72kcal3.5g10.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73103