Hirvihöystö

Leikkaa liha pieniksi kuutioksi ja ruskista voin ja öljyn sekoituksessa.

Lisää paloitellut porkkanat, sipulit ja mausteet.

Kaada viini ja lihaliemi joukkoon.

Hauduta kunnes lihat ovat pehmeitä.

Suurusta kylmään veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla.

Mausteeksi olen laittanut riistamaustetta ja laakerinlehden.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Jos oma paino sallii voit lisätä lorauksen kermaa.

Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 1492g1677kcal315.3g0g44.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g522g141kcal6.8g25.1g1g8.9g
Porkkana 194g63kcal1.2g10.8g0.4g4.9g
Punaviini 224g158kcal0.7g0.4g0g0g
Mustapippuri 4.9g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Tomaattipyree (Felix), annos 10g22g25kcal1.1g4.7g0.1g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 10g31kcal1.1g1.6g2.2g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 30g102kcal3g20.9g0.4g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4421kcal659.4g130.8g98.2g32.4g
Valittu annoskoko2500g2211kcal329.7g65.4g49.1g16.2g
Annoskoko puolitettuna1250g1105kcal164.9g32.7g24.6g8.1g
Arvot/100g100g88kcal13.2g2.6g2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=75890