Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 833g1183kcal146.2g0g66.6g0g
Paprika punainen 104g31kcal1g4.7g0.4g2g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g694g2569kcal31.3g215.3g173.6g25.7g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 347g223kcal11.1g16.7g12.2g0g
Sipuli (kuorittu)260g70kcal3.4g12.5g0.5g4.4g
Kananmuna 50g(kpl)260g328kcal28.6g0.8g23.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g8807kcal443.2g500g553.4g64.2g
Valittu annoskoko2500g4404kcal221.6g250g276.7g32.1g
Annoskoko puolitettuna1250g2202kcal110.8g125g138.4g16.1g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609