Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 90g486kcal0.8g0.6g54.2g0g
Sokeri 384g1560kcal0g384g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 588g2016kcal59.9g411.4g7.1g20.6g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)452g145kcal13.6g21.2g0g0g
Rypsiöljy 81g720kcal0g0g81.4g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 904g322kcal1.4g64.3g0.8g18.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10497kcal151.4g1763g287g77.4g
Valittu annoskoko2500g5249kcal75.7g881.5g143.5g38.7g
Annoskoko puolitettuna1250g2624kcal37.9g440.8g71.8g19.4g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247