Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g326g91kcal2g19.4g0.7g8.2g
Sipuli (kuorittu)319g86kcal4.1g15.3g0.6g5.4g
Pekoni rasvainen 106g400kcal12.8g0g39.4g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)23g166kcal0g0g18.4g0g
Hirvenliha 497g558kcal104.9g0g14.9g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 590g252kcal2.2g24.2g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 213g830kcal4.5g4.7g89.4g0g
Lihaliemi laimennettu 355g67kcal0g10.6g2.1g0.1g
Valkosipuli 36g38kcal2.8g5.8g0.2g0.7g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g36g128kcal4.6g24.8g0.7g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5232kcal275.8g209.6g332.8g31.4g
Valittu annoskoko2500g2616kcal137.9g104.8g166.4g15.7g
Annoskoko puolitettuna1250g1308kcal69g52.4g83.2g7.9g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84565