Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g852g290kcal1.7g60.5g2.6g15.3g
Voi (perinteinen meijerivoi)242g1739kcal0.2g0.2g193.3g0g
Sokeri318g1291kcal0g317.5g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g366g1316kcal47.5g255.9g7.7g13.5g
Leivinjauhe 7.9g14kcal0.4g3g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl318g1081kcal6.4g9.5g111.3g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g397g258kcal43.7g16.7g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11977kcal199.8g1326.6g632.2g57.6g
Valittu annoskoko2500g5989kcal99.9g663.3g316.1g28.8g
Annoskoko puolitettuna1250g2994kcal50g331.7g158.1g14.4g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574