Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 342g131kcal3.4g23.6g0.7g8.6g
Palsternakka 160g102kcal0.8g18.9g0.6g7.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g252g68kcal3.3g12.1g0.5g4.3g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)17g43kcal1.9g0.5g3.8g0.3g
Vesi1069g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g16g18kcal0.1g3.7g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 428g165kcal0.7g34.9g0.4g6.4g
Mustapippuri, annos 1g1.1g2.4kcal0.1g0.4g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g160g337kcal36.9g0g20.9g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g54g75kcal1.5g3.5g6.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1883kcal97.4g195.2g66.6g53.6g
Valittu annoskoko2500g941kcal48.7g97.6g33.3g26.8g
Annoskoko puolitettuna1250g471kcal24.4g48.8g16.7g13.4g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84712