Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1206g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 161g62kcal1.6g11.1g0.3g4g
Kaali, paistettu 111g90kcal1.4g4.7g6.8g2.4g
Sipuli, paistettu 50g51kcal0.6g2.4g4.1g0.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Kevyt Herkkulenkki, Atria201g261kcal24.1g2.2g17.9g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 703g385kcal11.2g92.2g1.2g6g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g30g119kcal0.9g6g10.2g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Oivariini, juokseva, rasvaseos20g145kcal0.1g0.1g16.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2270kcal82.8g244.2g113.6g28.2g
Valittu annoskoko2500g1135kcal41.4g122.1g56.8g14.1g
Annoskoko puolitettuna1250g568kcal20.7g61.1g28.4g7.1g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777