Salmiakkikeksit

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit sekaisin ja lisää muna.

Rouhi turkinpippurit, tai käytä turkinpippuri crushia, ja lisää taikinaan yhdessä muiden kuivien kanssa.

Lisää kinuskikastike ja sekoita tasaiseksi.

Tee lusikalla pieniä nokareita pellille ja paista.

Uuni 200 astetta ja noin 8 min.

Käytännössä kahdeksan minuuttia voi olla melko pitkä aika, koska turkinpippuri palaa helposti, ja maistuu silloin aika...

palaneelta.

Alatason koin itse hyväksi ja 6 minuuttia riitti, mutta uunit ovat erilaisia.

Näppärä hieman erilainen keksi.

(Itsellä valmiin keksin paino on noin 8-10g, saatoin tehdä hieman tarkoitettua pienempiä, joka saattaa toki osaltaan vaikuttaa paistumiseenkin.)

Nauttikaa!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 28 grammaa

Juanada
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 567g4025kcal4.2g2.3g453.3g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g453g1768kcal0.9g439.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g18g73kcal0g18g0g0g
Kananmuna kuoreton 249g356kcal31.2g0.7g25.6g0g
Turkinpippuri, tyrkisk peber, original340g1275kcal0.3g312.8g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 737g2528kcal75.1g515.6g8.8g25.8g
Leivinjauhe 23g40kcal1.2g8.6g0g0.1g
Kinuskikastike 113g480kcal1.1g64.2g24.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g21086kcal228g2723.8g1024.6g51.8g
Valittu annoskoko2500g10543kcal114g1361.9g512.3g25.9g
Annoskoko puolitettuna1250g5272kcal57g681g256.2g13g
Arvot/100g100g422kcal4.6g54.5g20.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88760