Porkkanasämpylät

-Sekoita omenamehu ja kermaviili.

Lämmitä kädenlämpöiseksi.

Lisää hiiva, suola, hunaja ja raastetut porkkanat.

Sekoita hyvin.

-Lisää sämpyläjauhot, kaurahiutaleet ja öljy.

-Anna kohota liinan alla reilusti.

-Leivo sämpylät ja anna vielä kohta ennen paistamista.

-Sämpylät ottavat helposti väriä uunissa.

-Paista 225c noin 13 min

-Itse tein isoja sämpylöitä, jolloin ohjeesta tuli 21 kpl. PIenempiäkin voi varmasti tehdä, ja silloin paistoaikakin pienempi (10min)

Reseptistä tulee n. 21 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Akarola
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omenamehu (Eldorado), annos 200g484g213kcal1g50.3g1g0g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%323g194kcal10.3g22.9g6.5g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 81g60kcal10.6g0.9g0.3g5.6g
Hunaja 97g320kcal0.5g78.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g210g59kcal1.3g12.5g0.4g5.2g
Sämpyläjauho, lidl968g3484kcal125.8g677.4g24.2g29g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl161g548kcal22.6g90.3g10.8g17.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl161g1452kcal0g0g161.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12658kcal344.2g1865g409g115g
Valittu annoskoko2500g6329kcal172.1g932.5g204.5g57.5g
Annoskoko puolitettuna1250g3164kcal86.1g466.3g102.3g28.8g
Arvot/100g100g253kcal6.9g37.3g8.2g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88761