Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1166g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 70g52kcal9.2g0.8g0.3g4.8g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 76g245kcal22g5.3g15.2g23.2g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl420g1427kcal58.7g268.5g13g23.1g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g758g2727kcal98.5g530.3g15.9g28g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g8902kcal376.8g1609.8g88.8g158.2g
Valittu annoskoko2500g4451kcal188.4g804.9g44.4g79.1g
Annoskoko puolitettuna1250g2225kcal94.2g402.5g22.2g39.6g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116